Мнения

Очакваме вашите мнения и коментари във фейсбук страницата на филма или в instagram профила, както и на хаштаг #всърцетонамашината

“От двайсет години не бях гледала български филм, който не ме кара да съжалявам за похарчените пари! Поздравления! А, и още нещо: пак от десетилетия, това е първият български филм с истински филмов сценарий. В смисъл, има си всичко - и фабула, и завръзка, и развръзка, и ритъм, и поука…”
Vessislava Tancheva
“Признавам, че не смеех... Заради някои бг-/ сърбо-/ъмерикън-кино опити, след които се почувствах употребена. И заради петолъчката, ярък символ на брутализми. Но този филм не е това. "В сърцето на машината" разказва история - кратка малка, силна. Истинска и гениална, като самия живот. В правилните ръце - тя се превръща в бял гълъб... Няма евтини еротики, нито извращения. Има послания, много човешки, първокласна кинематография, пълнокръвни образи. Грабват от първия миг и държат до последния. И след това. Аплодисменти!”
Gergana AG
“Страхотен филм! Голям филм! Уникални актьори с чудесна игра! Поздравления на целия екип за създадения шедьовър”
Тодор Георгиев
“Браво! Браво! Браво! Ето, че можем! Грабна ме още в началото, но си признавам, че чаках някъде към средата да се прецака, само че не се случи и всичките ми съмнения се изпариха до самия край! Историята, картинката, звука, музиката, страхотните актьори подбрани перфектно за ролите си. Въздействащ и силен, пипнат от начало до край!”
Svetlana Yakova
“Днес гледах на големия екран филма “В сърцето на машината” и искам да поканя хората да го гледат, защото определено си заслужава. Смислен и вълнуващ, с много динамика и интересна фабула, с прекрасна актьорска игра и най-вече с послание. Гледайте го и споделете своите впечатления. Браво на режисьора и актьорите. Направо си е за Оскар.”
Spaska Parusheva
“Вчера гледахме филма #всърцетонамашината ! След като видях приятелката ми как се просълзява разбрах, че има бъдеще в българското кино! Не съм кино критик, но мога да кажа, че усетих в себе си всяка една емоция, предадена от актьорите през големия екран! Препоръчвам да отидете на кино и да гледате този филм!”
Aleksandar Kovachev
“Майната му на олиото! "В сърцето на машината" е разтърстващ филм!”
Мара Ба Ташева
“В сърцето на машината, Козият рог, Всичко е любов това са трите български най-велики филми, поне според мен. Ако имам възможност отново и отново... бих го гледала”
- Силвия Ангелова
“Вчера гледахме премиерата на БГ филма В сърцето на машината. Тези, които ме познават добре знаят, че ме няма много по приказките, но пък за сметка на това могат да разчитат на думата ми. В този ред на мисли, единственото, което мога да кажа е - гледайте този филм! Ще оставя анализите на тези, които го умеят. Този филм идва в най-точното време, когато целия свят има нужда от повече добрина!”
Katya Papukova
„Най-добрият български филм, който съм гледала. Вече завиждам на тези от вас, на които тепърва им предстои множествения екранен оргазъм от режисурата, камерата, визията, музиката, историята и ролите на Христо Петков, Юлиан Вергов, Владимир Зомбори, македонеца Игор Ангелов и Co. 9 от 10, препоръчвам с две ръце, сърце и душа!“
Аделина Томова, Dir.bg
“Хора, поздрави! Гледах филма на прожекция във Виена. 3 неща които са златни и заслужават да се отбележат: 1. Страхотен визуален сторителинг. Много добри композиции, 2-та опониращи се тона на студените нюанси в затвора/ халето и топлите нюанси навън и в стаята на директора. Сцената на "изповед" през решетата на машината е on point! 2. Актьорите дадоха нужната дълбочина на персонажите. Диалога между Сатъра и Бохеми определено ще се помни. 3. Звукът. Ами високо ниво. Музиката беше една идея по-драматична за моя вкус но все пак on point!”
Веселин Методиев
“Ще го кажа така! Вчера имах възможността да гледам този филм! Аз нямам думи да опиша, какво почувствах след прожекцията! Полетях от емоции, такива, които не са ми се случвали до сега по време на филм и след филм! Страхотни актьори, върховен режисьор и неповторимо качество на картина и звук! Ох историята, душата, а емоцията те удря право в сърцето...разклаща те, ускорява пулса ти и след това те изстрелва на върха на всичко което не си си представял, че можеш да усетиш в един момент... ПОКЛОН!!!”
Вероника Иванова
“Гледах Ви на “Златна роза”. През цялото време бях на ръба на седалката. Никой български филм не ме е карал да чувствам толкова. Смях се, плаках, надявах се, страдах и накрая си отдъхнах и си тръгнах заредена, вдъхновена и с часове не можех да спра да говоря затова. Искам да покажа "В сърцето на машината" на целия свят. Направили сте нещо изключително ценно и красиво, което говори много откровено на душата. Благодаря! Успех на филма, заслужава, а може би е и нужно да обиколи всеки град в света и да докосне всяко сърце.”
Димана Сотирова
“Очаровани сме от филма. Играта е брилянтна, историята интригуваща, качеството е невероятно. Поздравления за целият екип и актьорския състав. Желаем ви успех.”
Борислава Тодорова
“Невероятен филм, абсолютно завладяващ ,а за актьорската игра даже и не мога да намеря достатъчно добра дума... Уникални сте! Браво!”
Елена Тачева
“Един изключително вълнуващ нов български филм, който ще ви разкаже една история и ще ви накара да се замислите за човещината, вътрешната свобода и стремежа към доброто, понякога дълбоко скрити и в най-жестоките сърца! Прекрасно заснет филм и звезден актьорски състав.”
Галена Пенчева
“Здравейте, гледах филма във Frankfurt am Main Германия. Впечатлена, изумена и влюбена в този уникален филм излязох от кино салона. ПРЕПОРЪЧВАМ, отделете от времето си и гледайте филма! Уникален! Благодаря Ви от цялото си сърце.”
Ренета Маринова
“Всичко свързано с този филм е жестоко - и в двата смисъла на думата! Гледайте го ако искате да излезете от киносалона разтърсени и изпълнени с надежда - за Доброто в нас, което никой и нищо не може да убие; надежда за българското кино!”
Анелия Савова
“Много добър български филм! Не очаквах, че ще се впечатлим толкова! Страхотен сценарий и страхотна игра от страна на актьорите! Препоръчвам!”
Antonia Marinova
“Вероятно мога да измисля разни умни изречения, които да ви убедят, че си заслужава да го гледате този филм, но просто ще повторя – той ме трогна. А това да трогнеш някого е почти толкова велико, колкото и да го вдъхновиш.”
Rosi Mihova
“Уникален филм! Невероятно изиграни роли. За този филм ще се говори дълго време!”
Силвия Чакова
“В сърцето на машината” е страхотен филм. За мен това е първият съвременен БГ филм, разказващ времената на комунизма (края на 70-те) по един нормален начин, без излишни мелодрами и закъсняло дисидентство. Филм, който те и разсмива, и разплаква. Филм, който предлага изключително визуално оформление и декор, режисурата е на световно ниво, сценарият - също, и нещо много важно, което винаги ми е било мъка като гледам български филми - звукът този път е брилянтен. “В сърцето на машината” спокойно може да представя България на който и да е голям фестивал. Гигантски роли на Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Шопов и целия колектив... Силно препоръчвам.”
Йордан Мичев
“Здравейте! Само да споделя, че филмът беше страхотен и тъй като аз живея в Шотландия, пътувах часове, за да го гледам. Бяхме пълна зала в Одеон кино в Единбург и всички бяха пропътували километри. Желая успех и все повече интерес към българското изкуство”
Valia Vushovska
“Имах огромни очаквания! Въпреки това ги надминахте. Уникален филм!”
Моника Младенова
“Поздрави от Виена. Филмът ме разплака и ме трогна.”
Mariana De Meo
“Изумителен филм. Два дни по-късно все още съм под хипнотичното му въздействие.”
“Жанрова притча с модерен филмов език и силни актьори за оцеляващото човешко начало в състояние на отнета свобода.”
Капитал