Poster

Мащабната българска продукция „В Сърцето на Машината“ проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години, а мощният му емоционален заряд е разгърнат от впечатляващия актьорски състав, брилянтното визуално оформление и въздействащата авторска музика.

 

Идеята за филма се ражда преди повече от десетилетие от случка, близка за семейството на самия Макариев. Сценаристът Борислав Захариев я превръща във въздействащ сценарий, а заедно с Макариев и продуцента Александър Пенев създават точната основа за филм, като печелят подкрепата и на ИА Национален Филмов Център. Композиторът Виктор Стоянов, работил по редица проекти в киното, както и с легендарния Ханс Цимер, развива убедителността на разказа чрез музиката, писана специално за продукцията.

Операторът Андрей Андреев отделя изключително внимание на детайла и създава уникална визуална атмосфера, а качествените картина и звук изпъкват още повече благодарение на 4K и HDR (High Dynamic Range) формата. Използването на тези нови за родното кинопроизводство технологии става възможно благодарение на Forward Pictures Entertainment, продуцентската компания на Александър Пенев и Мартин Макариев, която работи по филма в продължение на 5 години. Тези технологии ще позволят на зрителите в киносалоните да видят максимално реалистични, контрастни изображения и поставят продукционно „В Сърцето на Машината“ на световно ниво.

Снимачен екип

Режисьор – Мартин Макариев

Продуцент – Александър Пенев и Мартин Макариев

Ко-продуцент – „ИмърсЕфЕкс“ ЕАД

Ко-продуцент – „Барк Медиа“ ЕООД

Ко-продуцент – Александър Сано

Оператор – Андрей Андреев

Сценарист – Борислав Захариев

Музика – Виктор Стоянов

Монтаж – Никола Миленов